21 Mayıs 2008 Çarşamba

PROF DR İBRAHİM SARÇOĞLU KANSIZLIK İÇİN KEREVİZ VE ISPANAK ÖNERİYOR


Demire Bağlı Anemi (Kansızlık) için Kereviz-Ispanak kürüKür: Kansızlık şikayetine karşı (demire bağlı anemi)Kullanılacak olan 250 gram taze ıspanak ve 200 gram kabuğu soyulmuş kerevizdir. Kaynamakta olan bir litre suyun içerisine 200 gram ince dilimlenmiş kerevizi atınız ve hafif ateşte 10 dakika haşlayınız. On dakika tamamlandıktan sonra üzerine 250 gram ıspanağı ilave ediniz ve yine ağzı kapalı olarak 5 dakika daha haşlamaya devam ediniz. Daha sonra soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu temiz bir şişeye koyunuz ve buzdolabında koruma altına alınız.*Sabah aç karına veya kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı içilir.
*Akşam aç karına veya akşam yemeğinden bir saat sonra bir su bardağı içilir.
*15 gün müddetle sabah ve akşam içimleriyle gün atlamadan devam edilir.
*15 gün sonra 10 gün ara verilir.
*On gün aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak üzre 15 gün kereviz-ıspanak kürüne devam edilir. Toplam 30 günlük uygulama ile kür tamamlanmış olur.
kaynak:saraçoğlu200 gram kerevizin yumrularının yerine kerevizin sadece taze ve yeşil olan yapraklarını ve saplarını da kullanabilirsiniz. Üç adet saplı (dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 gram) kereviz yeterli olabilecektir. Bu taktirde haşlama süresi üç dakikadır. Üç dakika tamamlandıktan sonra 200 gram ıspanak ilave edilerek beş dakika daha haşlamaya devam edilir. Ilıdıktan sonra süzülür ve temiz bir şişeye doldurulur. Tüketim şekli yukarıda belirtildiği gibidir.AvokadoHaftada 2 adet tüketilecek avokado, anemiye karşı iyi bir önleyicidir. Avokado anemiye karşı önleyici ve koruyucudur. Destekleyici tedavi için ise, yukarıda bahsettiğim kereviz-ıspanak kürüdür.
http://www.naturallife.com.tr/

Hiç yorum yok: